Gyakran ismételt kérdések

 

Mi ez a Kecskeméti Társas Klub?

Egy csapat fiatal (18-40 év között), akik összejárnak különböző, elsősorban külföldi társasjátékokkal játszani.


A klub zártkörű?

Nem, a klub elnevezés csak jelképes. Nyitottak vagyunk minden új, játszani szerető érdeklődő felé.

 

Mennyibe kerül?

Némi idődbe! Semmi másba. Nem kell fizetned érte. Ha van egy kis időd, gyere és érezd jól magad.

 

Elsősorban miért külföldi társasjátékokkal játszotok?

Azért mert külföldön sokkal több játék jelenik meg mint itthon. S hál istenek ezek kb 90% nyelvfüggetlen. Ami azt jelenti, hogy nincs a játék elemeken semmilyen idegennyelvű felirat. Így nyelvtudás nélkül is maradéktalanul élvezhetők.

 

Kíváncsi lennék, megnézném szívesen, mikor és hol tehetem ezt meg?

Minden hónap utolsó szombatján összejövünk a Szórakaténusz Játékmúzeumban. Ilyenkor reggel 10-től délután fél 5-ig találsz itt meg minket. Gyere bátran és nézz körül, vagy ülj le közénk játszani.

 

Sajna nem ismerek egyetlen játékot sem, így is mehetek?

Persze, gyere bátran, szívesen megtanítjuk a szabályokat. ( Ez ügyben keresd Gyime-t, Artax-ot, Moonie-it, vagy Karcsi-t a találkán.)

 

Milyen játékokkal játszotok?

Nagyon sokfélével, lásd a Játékok menüpontot! Hogy melyik találkán éppen mivel, azt ott helyben rögtön láthatod, mert egy külön asztalra ki vannak rakva a játékok, itt meg tudod őket nézni.

 

Szeretnék venni a családomnak (magamnak) valami jó társasjátékot. Tudnátok ajánlani valamit?

Igen, csapatunk törzstagjai több száz játékot ismernek. Biztosan tudunk több olyat is javasolni, ami megfelelő lesz a családodnak vagy neked.  ( Ez ügyben keresd első sorban Artax-ot, (ő üzemelteti a Játékmester Társasjáték boltot Kecskeméten) )

 

Most kezdem az ismerkedést a társasjátékok világával. Ha csak 5 társasjátékot kellene ajánlanod nekem a több 100-ból akkor melyek lennének azok? (Jó lenne, ha ezt az 5 játékot egy átlagos játékboltban is meg tudnám venni!)

Carcassonne
Ez az a játék (Év játéka díj 2001), amely a mai magyar társasjátékozók legtöbbjét először elvarázsolta, s azóta is ezt az „első csókot” keresik minden más játékban.

Bohnanza (Babszüret)
Vidám, frappáns kártyajáték, sok interakcióval, ahol babokkal kell kereskedni; eddig mindenkinek nagyon bejött, aki megismerkedett vele.

Zooloretto
Eme igényes kivitelezésű, szép, színes, könnyed, de mégsem felszínes állatkertépítős játék (Év játéka díj 2007) korosztálytól függetlenül mindenki tetszését elnyerte.

Saboteur (Aranyásók)
Ízig-vérig igazi party-játék (akár 10 fő részére!) egy pakli kártyával; pörgős és kifejezetten humoros, s rá a legjobban igaz az a megállapítás, hogy az első játék után mindenki akar egy, kettő, öt… rengeteg következőt.

Cartagena
Bámulatosan egyszerű szabályokkal rendelkező kalózos játék, ahol a társasjátékok világával ismerkedők először csodálkoznak rá arra a természetes bájra, hogy dobókockák nélkül is lehet egy mezőn lépkedni.

 

Megtetszett egy-két játék, de nem láttam őket a hazai játékboltokban. Hol tudom őket megvenni?

Fordulj hozzánk bizalommal, segítünk a beszerzésben!  (Keresd ez ügyben Artax-ot a találkán, vagy e-mailben, címet lásd az Elérhetőség-ek menüpontban. Vagy akár személyesen, a korábban emlitett Játékmesterben)


Vannak nekem is társasjátékaim, elhozhatom ezeket is?

Persze, hozd bátran, biztos akad valaki, aki játszana vele.

 

Miben tudnék én segíteni nektek?

Ha beszélsz esetleg németül vagy angolul, akkor játékszabály fordításban. Mindig akad olyan játék (pl az új megjelenések), aminek még senki nem fordította le a szabályát.
Az elkészült magyar szabályt aztán közkincsé tesszük itt a honlapon. (Keresd ez ügyben Artax-ot a találkán, vagy e-mailben, címet lásd az Elérhetőség-ek menüpontban. )